Bodo Schäfer’s verhaal is fenomenaal

Bodo is geboren en opgegroeid in Cologne (Duitsland) op 10 september 1960. Op 16-jarige leeftijd emigreert hij naar Amerika. Na de highschool in Californië, studeert hij rechten in San Fransisco (USA) en Ciudad de México (Mexico). Op  26-jarige leeftijd verkeert hij in een persoonlijke crisis: Zijn handelsmaatschappij heeft ernstige financiële problemen..

“Geld was altijd al een probleem voor me” zegt Bodo in één van zijn interviews  “Maar zoals zoveel mensen ben ik eerst door een dal gegaan. Schulden gemaakt. Op te grote voet geleefd. Veel verdiend, maar nog meer uitgegeven. Mijn geluk is geweest dat ik op zeker moment iemand ben tegengekomen die zelf ongelooflijk succesvol was. Een man die multimiljonair was en mij heeft uitgelegd hoe eenvoudig het eigenlijk is om vermogend te worden’

Bodo Schäfer ontwikkelt zijn persoonlijke strategie dat hij implementeert met behulp van zijn mentors. Binnen 4 jaar krijgt het voor elkaar om financieel onafhankelijk te zijn, vrij van schulden en is hij in staat om van zijn rente te leven. Bodo Schäfer besluit om zijn kennis te delen met andere mensen en zichzelf tot coach te ontwikkelen.  Als eerst ontwikkelde hij een serie seminars met een exceptioneel concept: Hij combineert de onderwerpen financiële planning en leiderschap met strategieën voor persoonlijk succes. Het doel is om de deelnemers van de seminars financiële vrijheid mee te geven en de mogelijkheid aan het bouwen van een solide fortuin.
bodoDe bestseller ‘Bereik uw eerste miljoen’ (wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren van verkocht) is het resultaat van zijn eigen ervaringen en het rotsvaste geloof in: “succes en welstand is je geboorterecht”

Zijn buitengewone en onderhoudende manier van spreken over geldzaken maakt dat zijn events binnen no-time zijn uitverkocht. Met groot enthousiasme bezoeken ieder jaar meer dan 100.000 mensen zijn lezingen. Bodo Schäfer is een gewaardeerd expert en een interessante gast in diverse tv-talkshows.

In 2001 start Bodo Schafer “Kinder unsere Zukunft” (kinderen van onze toekomst), een foundation dat kinderen en jonge mensen van sociaal arme achtergronden in staat stelt om te bouwen aan hun eigen individuele weg naar de toekomst: als eerste door middel van financiële hulp en ten tweede bij persoonlijke mentoring door geselecteerde personen.

Wat Bodo altijd verbaasd heeft en hem ook gestoord heeft is het feit dat dat mensen graag de schuld bij een ander leggen. Mensen hebben de neiging te zeggen dat iets niet voor hen is weggelegd. Succes, ach, dat is voor anderen. Voor mensen met meer talent. Terwijl succes heel planmatig gerealiseerd kan worden. Het is zo veilig om je altijd te verschuilen.